Hovězí perkelt s nudlemi a s tvarohem PH

Počet porcí
4

Doba přípravy
8 hodin


Suroviny
·         1 kg hovězí kližky
·         1 velká cibule
·         200 g nízkotučného tvarohu
·         1 lžíce hladké mouky
·         1 lžíce mleté papriky
·         Sůl, pepř, kmín
·         Vývar cca 2 dcl
·         400 g pórku nakrájeného na kolečka
·         Směs nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, tymián, jarní cibulka)
Postup
1.       Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do pomalého hrnce, okořeníme a bez přidání vody pomalíme cca 7 hodin na low. Doba se může lišit, podle kvality masa.
2.       Ve studeném vývaru rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, zamícháme a necháme ještě cca 0,5 hodiny pomalit.
3.       Široké nudle uvaříme podle návodu.
4.       Nudle rozdělíme na talíře. Na nudle naservírujeme perkelt, navrch přidáme nízkotučný tvaroh, a nakonec posypeme nasekanými bylinkami a nakrájeným pórkem.