Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
8
hodin
|
Suroviny
·
1 kg hovězí kližky
·
1 velká cibule
·
200 g nízkotučného tvarohu
·
1 lžíce hladké mouky
·
1 lžíce mleté papriky
·
Sůl, pepř, kmín
·
Vývar cca 2 dcl
·
400 g pórku nakrájeného na kolečka
·
Směs nasekaných čerstvých bylinek (petrželka,
pažitka, tymián, jarní cibulka)
Postup
1.
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme
do pomalého hrnce, okořeníme a bez přidání vody pomalíme cca 7 hodin na low.
Doba se může lišit, podle kvality masa.
2.
Ve studeném vývaru rozmícháme hladkou mouku,
přidáme do hrnce, zamícháme a necháme ještě cca 0,5 hodiny pomalit.
3.
Široké nudle uvaříme podle návodu.
4.
Nudle rozdělíme na talíře. Na nudle
naservírujeme perkelt, navrch přidáme nízkotučný tvaroh, a nakonec posypeme
nasekanými bylinkami a nakrájeným pórkem.