Salátová miska s medovým kuřetem

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         300 g kuřecích kuřecího masa ze stehen bez kosti a kůže
·         2 lžíce medu
·         1 lžička pečeného kari koření
·         1 lžíce solamylu
·         2 velká rajčata
·         1 střední paprika
·         1 list kadeřávku
·         ¼ menšího ledového salátu
·         200 g ostružin
·         1 lžička pomerančového balzamikového krému
·         Sůl a chilli
Postup
1.       Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, kari koření, solamyl, sůl a chilli. Promícháme a necháme marinovat cca 2 hodiny.
2.       Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme, lehce osolíme a ochutíme pomerančovým balzamikovým krémem. Promícháme, naplníme do misek a necháme odležet, zatímco budeme péct maso.
3.       Marinované maso před pečením ještě jednou dobře promícháme a vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Pánev není třeba vymazávat olejem. První cca 3 minuty pečeme bez míchání, aby se maso zatáhlo.
4.       Maso obrátíme a necháme opět cca 3 minuty opékat. Nakonec pečeme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se maso pěkně opeklo ze všech stran.
5.       Na salát přidáme ostružiny, a nakonec navrch opečené maso.
6    
Tip
Pro větší jedlíky servírujeme s kukuřičnými plackami.