Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
300 g kuřecích kuřecího masa ze stehen bez kosti
a kůže
·
2 lžíce medu
·
1 lžička pečeného kari koření
·
1 lžíce solamylu
·
2 velká rajčata
·
1 střední paprika
·
1 list kadeřávku
·
¼ menšího ledového salátu
·
200 g ostružin
·
1 lžička pomerančového balzamikového krému
·
Sůl a chilli
Postup
1.
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, kari
koření, solamyl, sůl a chilli. Promícháme a necháme marinovat cca 2 hodiny.
2.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme, lehce
osolíme a ochutíme pomerančovým balzamikovým krémem. Promícháme, naplníme do
misek a necháme odležet, zatímco budeme péct maso.
3.
Marinované maso před pečením ještě jednou dobře
promícháme a vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Pánev není třeba
vymazávat olejem. První cca 3 minuty pečeme bez míchání, aby se maso zatáhlo.
4.
Maso obrátíme a necháme opět cca 3 minuty opékat.
Nakonec pečeme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se maso pěkně opeklo
ze všech stran.
5.
Na salát přidáme ostružiny, a nakonec navrch
opečené maso.
6
Tip
Pro větší jedlíky servírujeme s kukuřičnými plackami.