Penne s hříbky, rajčaty a sýrem

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         300 g čerstvých mladých hříbků
·         50 g nízkotučného taveného sýra
·         100 ml nízkotučného mléka
·         Čerstvé oregano
·         8  cherry rajčátek
·         1 jarní cibulka
·         Vývar na podlévání
·         Parmezán na posypání
·         Sůl
Postup
1.       Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku na drobno, mírně podlijeme vývarem, osolíme a na pánvi povaříme cca 15 minut. Ke konci necháme vývar úplně vyvařit.
2.       Podlijeme mlékem, přidáme tavený sýra část oregana, a za stálého míchání necháme mléko převařit a sýr rozpustit.
3.       Penne uvaříme podle návodu. Na další pánvi nasucho opečeme cherry rajčátka.
4.       Penne přimícháme k omáčce a společně promícháme.
5.       Naservírujeme na talíře, dozdobíme čerstvým oreganem, opečenými rajčaty a posypeme strouhaným parmezánem.