Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
300 g čerstvých mladých hříbků
·
50 g nízkotučného taveného sýra
·
100 ml nízkotučného mléka
·
Čerstvé oregano
·
8 cherry
rajčátek
·
1 jarní cibulka
·
Vývar na podlévání
·
Parmezán na posypání
·
Sůl
Postup
1.
Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku
na drobno, mírně podlijeme vývarem, osolíme a na pánvi povaříme cca 15 minut.
Ke konci necháme vývar úplně vyvařit.
2.
Podlijeme mlékem, přidáme tavený sýra část
oregana, a za stálého míchání necháme mléko převařit a sýr rozpustit.
3.
Penne uvaříme podle návodu. Na další pánvi
nasucho opečeme cherry rajčátka.
4.
Penne přimícháme k omáčce a společně
promícháme.
5.
Naservírujeme na talíře, dozdobíme čerstvým oreganem,
opečenými rajčaty a posypeme strouhaným parmezánem.