Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
10
minut
|
Suroviny
·
50 g listového špenátu
·
50 g salátu typu dubáček, polníček, rucola apod.
·
1 list kadeřávku
·
1 rajče
·
1 opuncie
·
100 g sterilované kukuřice
·
100 g sterilovaného rakytníku i se šťávou
Postup
1.
Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme.
Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.
2.
Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové
listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého
středu listu.
3.
Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky
rajčete.
4.
Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie.
5.
Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch
přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není
třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.