Skládaný salát

Počet porcí
2

Doba přípravy
10 minut


Suroviny
·         50 g listového špenátu
·         50 g salátu typu dubáček, polníček, rucola apod.
·         1 list kadeřávku
·         1 rajče
·         1 opuncie
·         100 g sterilované kukuřice
·         100 g sterilovaného rakytníku i se šťávou
Postup
1.       Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme. Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.
2.       Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého středu listu.
3.       Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky rajčete.
4.       Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie.
5.       Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.