Polévka s růžičkovou kapustou

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         200 g růžičkové kapusty
·         100 g cibule
·         300 ml mléka
·         500 ml zeleninového vývaru
·         40 g sýra Gran Bavarese s modrou plísní
·         20 g hladké mouky
·         2 větvičky čerstvé bazalky
·         Muškátový květ
·         Sůl
·         2 vejce
Postup
1.       Kapustu očistíme, větší rozkrojíme na poloviny a uvaříme ve vývaru společně s nadrobno nakrájenou cibulí.
2.       Uvaříme vejce.
3.       V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do polévky. Povaříme, dochutíme muškátovým květem a solí.
4.       Polévku naservírujeme na talíře, navrch přidáme rozkrojená vejce, nastrouhaný sýr a lístky bazalky