Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem

Počet porcí
2

Doba přípravy
7 hodin L


Suroviny na ossobuco
·         Telecí ossobuco 2 kusy
·         0,5 dcl bílého vána chardonnay
·         Bílý pepř
·         Sůl
·         Větvička rozmarýnu
Suroviny na krémové rissoto
·         180 g rýže Arborio
·         50 g taveného nízkotučného sýra
·         30 g eidamu 30%
·         30 g modrého sýra Gran Bavarese
·         50 g cibule
·         Větvička rozmarýnu
·         Zeleninový vývar na podlévání
Postup
1.       Maso osolíme, opepříme, vložíme do pomalého hrnce přidáme větvičku rozmarýnu. Podlijeme 0,5 dcl vody a 0,5 dcl vína. Pomalíme 7 hodin na L.
2.       Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme rýži, rozmarýn podlijeme trochou vývaru a vaříme, až je rýže měkká. Vývar přidáváme postupně podle potřeby a během vaření risotto mícháme.
3.       Když je rýže měkká, přidáme naposled vývar tak, abychom měli řidší konzistenci. Přidáme všechny sýry a mícháme, až se rozpustí. Risotto není obvykle nutné solit, stačí sůl v sýrech a vývaru.