Černožluté kuře

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         400 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
·         100 g sterilované kukuřice
·         40 g medu
·         80 g cibule
·         40 g pórku
·         2 plátky ananasu (kompot)
·         3 lžičky škrobu na zahušťování masitých jídel
·         2 lžičky sušených rajčat v oleji
·         2 lžičky pečeného curry koření
·         0,5 lžičky chilli koření
·         0,5 lžičky sypkého kuřecího bujónu
·         sůl
Postup
1.       Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob, sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.
2.       Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky.
3.       Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky ananasu.
4.       Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené. Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.
5.       Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se opékala i cibule.
6.       Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty.
7.       Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem opečeného ananasu.