Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
400 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
·
100 g sterilované kukuřice
·
40 g medu
·
80 g cibule
·
40 g pórku
·
2 plátky ananasu (kompot)
·
3 lžičky škrobu na zahušťování masitých jídel
·
2 lžičky sušených rajčat v oleji
·
2 lžičky pečeného curry koření
·
0,5 lžičky chilli koření
·
0,5 lžičky sypkého kuřecího bujónu
·
sůl
Postup
1.
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob,
sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20
minut marinovat.
2.
Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky.
3.
Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky
ananasu.
4.
Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné
strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené.
Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.
5.
Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na
proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se
opékala i cibule.
6.
Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a
kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty.
7.
Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem
opečeného ananasu.