Zadělávaná mrkev s hráškem

 

4 porce                                                                                 Doba přípravy 60 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

688,2 KJ

Bílkoviny

4,2 g

Sacharidy

35 g

Tuky

0,2 g

Vláknina

9,6 g

 

Suroviny


·        1 kg mrkve

·        50 g sterilovaného hrášku

·        1 lžíce hladké mouky

·        Šťáva z 1 citronu

·        Cukr podle chuti

·        Sůl

·        Kmín


Postup

·        Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody až je mrkev téměř měkká.

·        V hrnku ve studené vodě důkladně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce s mrkví. Promícháme a necháme na mírné teplotě probublávat. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu.

·        Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti cukrem.

·        Nakonec přidáme hrášek, který už jen prohřejeme, aby se nerozvařil.