Polévka z červené řepy s jogurtem a granolou

 

Počet porcí 4                                                                        Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

241 KJ

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0,6 g

Vláknina

3 g

 

Suroviny


  • 500 g červené řepy
  • Nízkotučný jogurt na ozdobení
  •  Lžic octa a 1 lžíce cukru na uvaření řepy
  • Slaná granola na osypání
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl

Postup

  • Řepu vcelku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme sůl, cukr a ocet. Uvaříme do měkka.
  • Vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky. Zalijeme cca 1 l vody a rozmixujeme. Necháme povařit. Dochutíme solí
  • Na talíř servírujeme se lžičkou jogurtu, posypané gralnolou a čerstvou bazalkou.