Grilovaná krůta

Suroviny
·         Krůtí stehna nebo křídla
·         Sůl. pepř
·         Bylinky podle chuti (libeček, tymián, rozmarýn)
Postup
1.       Krůtí křídla nebo stehna osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, přidáme bylinky, podlijeme vodou asi do výšky 1 cm, a přikryjeme poklicí
2.       Troubu nastavíme na 50 - 55ºC a při této teplotě necháme v troubě maso 12 hodin
3.       Maso z pekáčku vyjmeme, vložíme na gril a grilujeme dozlatova, při grilování dbáme nato, aby se maso tepelně upravilo až u kosti, doba grilování je podle velikosti masa cca 0,5 hodiny
Tip
Takto upravené maso je měkké, šťavnaté a zbavené přebytečného tuku, který zůstal na dně pekáče.

Podáváme s grilovanými bramborami a jogurtovým dresinkem s koprem.