Suroviny
·
150 g hovězího masa vhodného na steaky (flank,
svíčková, rumpsteak atd) plátek silný 2,5 – 3 cm
·
Hrubě mletý pepř
·
Hrubě mletá sůl
Postup
1. Maso
opepříme a necháme odležet
2. Na
přiklápěcím elektrickém grilu grilujeme 1 minutu na nejvyšší teplotu
3. Teplotu
mírně ubereme a grilujeme ještě 4 minuty
4. Maso
osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 80ºC zhruba na 5 minut a necháme
odpočinout
Tip
Při přípravě steaku je nutné použít velmi kvalitní maso. Stupeň propečení záleží na tloušťce plátku, proto dbáme, aby byl plátek všude stejně vysoký. Důležitá je první fáze prudkého zapečení, aby z masa nevytekla šťáva. Druhá fáze pečení může být kratší, pokud chceme maso
krvavé nebo naopak delší, když máme rádi maso propečené. Uvedené 4 minuty jsou na maso středně propečené – medium.