Krůtí ptáčky

Suroviny
·         300 g krůtího masa (2 plátky)
·         1 vejce
·         1 sterilovaná okurka
·         4 plátky debrecínské pečeně
·         2 lžičky hořčice
·         1 malá cibule
·         Vývar
·         2 lžíce hladké mouky
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Maso rozklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí
2.       Na každý plátek položíme 2 plátky debrecínky, ½ vejce, ½ okurky, ptáčky zabalíme a upevníme kovovými jehlami nebo párátky
3.       Cibuli nakrájíme a přidáme do hrnce k ptáčkům, mírně podlijeme vývarem a dusíme
4.       Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z hrnce, šťávu zahustíme moukou, povaříme a v případě potřeby rozmixujeme
5.       Dochutíme solí
Tip

Ptáčky podáváme s rýží.