Suroviny
·
300 g krůtího masa (2 plátky)
·
1 vejce
·
1 sterilovaná okurka
·
4 plátky debrecínské pečeně
·
2 lžičky hořčice
·
1 malá cibule
·
Vývar
·
2 lžíce hladké mouky
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Maso rozklepeme na tenké plátky, osolíme,
opepříme, potřeme hořčicí
2.
Na každý plátek položíme 2 plátky debrecínky, ½ vejce,
½ okurky, ptáčky zabalíme a upevníme kovovými jehlami nebo párátky
3.
Cibuli nakrájíme a přidáme do hrnce k ptáčkům,
mírně podlijeme vývarem a dusíme
4.
Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z hrnce,
šťávu zahustíme moukou, povaříme a v případě potřeby rozmixujeme
5.
Dochutíme solí
Tip