Krůtí perkelt

Suroviny
·         350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
·         1 cibule
·         1 lžíce hladké mouky
·         Vývar
·         1 lžička sladké papriky
·         0,5 lžičky kmínu
·         2 jarní cibulky
·         Sůl
·         Zelenina na obložení talíře
Postup
1.       Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.
2.       Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.
3.       Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší s menším množstvím omáčky než klasický guláš.
Tip

Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou. Vhodné je rajče, jarní cibulka, rucola, naklíčené mungo fazole apod. V každém případě je zeleninu nepodceňte, dodá jídlu svěžest a lehkost.