Suroviny
·
350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
·
1 cibule
·
1 lžíce hladké mouky
·
Vývar
·
1 lžička sladké papriky
·
0,5 lžičky kmínu
·
2 jarní cibulky
·
Sůl
·
Zelenina na obložení talíře
1.
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno,
podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby
postupně přidáváme vývar.
2.
Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou,
přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.
3.
Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily
chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší s menším
množstvím omáčky než klasický guláš.
Tip
Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou. Vhodné je rajče,
jarní cibulka, rucola, naklíčené mungo fazole apod. V každém případě je
zeleninu nepodceňte, dodá jídlu svěžest a lehkost.