Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
1 balení játrové zavářka (250 g)
·
1 mrkev
·
1 petržel
·
Kousek celeru
·
Pórek (asi 10 cm kousek)
·
Hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka,
pažitka, libeček, česneková pažitka)
·
Vývar
·
Sůl
Postup
1.
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky a
vložíme vařit do vývaru.
2.
Játrovou zavářku pomalu vytlačujeme z obalu
a lžičkou odkrajujeme kousky, které házíme do vařící polévky.
3.
Pórek nakrájíme a přidáme do polévky. Necháme
ještě chvilku povařit.
4.
Bylinky nasekáme a vložíme do polévky až na
konec. Dochutíme solí.
Tip
Někdy není ani nutné polévku solit, játrová zavářka je dost
slaná a ochutí celou polévku.