Knedlíčková polévka

Počet porcí
5

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         1 balení játrové zavářka (250 g)
·         1 mrkev
·         1 petržel
·         Kousek celeru
·         Pórek (asi 10 cm kousek)
·         Hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, libeček, česneková pažitka)
·         Vývar
·         Sůl
Postup
1.       Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky a vložíme vařit do vývaru.
2.       Játrovou zavářku pomalu vytlačujeme z obalu a lžičkou odkrajujeme kousky, které házíme do vařící polévky.
3.       Pórek nakrájíme a přidáme do polévky. Necháme ještě chvilku povařit.
4.       Bylinky nasekáme a vložíme do polévky až na konec. Dochutíme solí.
Tip

Někdy není ani nutné polévku solit, játrová zavářka je dost slaná a ochutí celou polévku.