Pudink s levandulovým tvarohem

Počet porcí
5

Doba přípravy
30 minut bez chlazení

Suroviny
·         1 vanilkový pudink
·         200 g zimolezu kamčatského
·         10 levandulových květů
·         1 želatina s jahodovou příchutí
·         250 g nízkotučného tvarohu
·         Cukr podle chuti
·         Kůra z ½ citronu
·         Rostlinná šlehačka
·         0,5 l nízkotučného mléka
Postup
1.       Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.
2.       Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
3.       Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
4.       Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.
5.       Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí.
6.       Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Tip
Ovoce můžeme střídat, podle období.