Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut bez chlazení
|
Suroviny
·
1 vanilkový pudink
·
200 g zimolezu kamčatského
·
10 levandulových květů
·
1 želatina s jahodovou příchutí
·
250 g nízkotučného tvarohu
·
Cukr podle chuti
·
Kůra z ½ citronu
·
Rostlinná šlehačka
·
0,5 l nízkotučného mléka
Postup
1.
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do
vysokých sklenic a necháme vychladnout.
2.
Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
3.
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na
ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5
hodiny.
4.
Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou
kůrou a s květy levandule.
5.
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro
ozdobu ještě posypeme levandulí.
6.
Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Tip
Ovoce můžeme střídat, podle období.