Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
90
minut
|
Suroviny
·
200 g libové vepřové plece
·
500 g mrkve
·
1 velká cibule
·
Vývar
·
Sůl, kmín, cukr, ocet
Postup
1.
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a
společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.
2.
Po ½ hodině přidáme na kolečka nakrájenou mrkev
a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.
Tip
Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale
musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc
a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo
pečivo.