Vepřové maso v mrkvi

Počet porcí
2

Doba přípravy
90 minut

Suroviny
·         200 g libové vepřové plece
·         500 g mrkve
·         1 velká cibule
·         Vývar
·         Sůl, kmín, cukr, ocet
Postup
1.       Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.
2.       Po ½ hodině přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.
Tip

Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.