Zadělávaná krůta

Počet porcí
4

Doba přípravy
1 hodina

Suroviny
·         500 g krůtího masa bez kosti a kůže
·         1 menší květák
·         1 mrkev
·         1 cibule
·         0,5 lžičky muškátového květu
·         0,5 l nízkotučného mléka
·         1 lžíce hladké mouky
·         Hrst nasekané čerstvé petrželové natě – kudrnky
·         Vývar
·         sůl
Postup
1.       Maso nakrájíme na kostky, cibuli na proužky. Přidáme muškátový květ, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
2.       Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, květák na růžičky a dusíme až zelenina téměř změkne.
3.       V mléce rozmícháme mouku a nalijeme na maso. Povaříme a ke konci varu přidáme petrželku.
4.       Dochutíme solí
Tip

Podáváme s těstovinami.