Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
500 g krůtího masa bez kosti a kůže
·
1 menší květák
·
1 mrkev
·
1 cibule
·
0,5 lžičky muškátového květu
·
0,5 l nízkotučného mléka
·
1 lžíce hladké mouky
·
Hrst nasekané čerstvé petrželové natě – kudrnky
·
Vývar
·
sůl
Postup
1.
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na proužky.
Přidáme muškátový květ, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
2.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, květák na
růžičky a dusíme až zelenina téměř změkne.
3.
V mléce rozmícháme mouku a nalijeme na
maso. Povaříme a ke konci varu přidáme petrželku.
4.
Dochutíme solí
Tip