Polévka z kuřecích křídel

Počet porcí
4

Doba přípravy
1 hodina

Suroviny
·         8 ks kuřecích křídel
·         4 bobkové listy
·         2 menší mrkve
·         2 menší petržele
·         Jarní cibulka, petrželová nať, pažitka
·         Sůl
Postup
1.       V tlakovém hrnci uvaříme kuřecí křídla s bobkovým listem a solí. Z polévky sebereme všechen vyvařený tuk. (nejlépe to jde, když necháme polévku do druhého dne vychladit v ledničce).
2.       Do vývaru nakrájíme na větší kousky mrkev a petržel, uvaříme do měkka.
3.       Přidáme bylinky a jarní cibulku a už nevaříme.
Tip

Pozor, kuřecí křídla s kůží obsahují více tuku než prsa nebo stehna bez kůže. Kdo má dietu bez tuku, neměl by křídla vůbec používat a uvařit polévku třeba z prsních řízků.