Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
8 ks kuřecích křídel
·
4 bobkové listy
·
2 menší mrkve
·
2 menší petržele
·
Jarní cibulka, petrželová nať, pažitka
·
Sůl
Postup
1.
V tlakovém hrnci uvaříme kuřecí křídla s bobkovým
listem a solí. Z polévky sebereme všechen vyvařený tuk. (nejlépe to jde,
když necháme polévku do druhého dne vychladit v ledničce).
2.
Do vývaru nakrájíme na větší kousky mrkev a
petržel, uvaříme do měkka.
3.
Přidáme bylinky a jarní cibulku a už nevaříme.
Tip
Pozor, kuřecí křídla s kůží obsahují více tuku než prsa nebo
stehna bez kůže. Kdo má dietu bez tuku, neměl by křídla vůbec používat a uvařit
polévku třeba z prsních řízků.