Králičí roláda s houbovou nádivkou

Počet porcí
4

Doba přípravy
1,5 hodiny
Suroviny


·         Vykostěná žebra a hřbet z králíka
·         300 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
·         1 rohlík
·         Cca 100 ml mléka 0,5 % tuku
·         120 g čerstvých lesních hub
·         1 vejce
·         2 střední cibule
·         30 g strouhanky
·         Čerstvé tymiánové větvičky
·         Hrst čerstvé česnekové trávy nebo medvědího česneku
·         Sůl, pepř


Postup
  1. Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí.   Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.
  2. Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
  3. Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, osolíme.
  4. Na maso navrstvíme připravenou směs.
  5. Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.
  6. Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme, a na grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.
Tip

Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.