Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
1,5
hodiny
|
Suroviny
·
Vykostěná žebra a hřbet z králíka
·
300 g
směsi mletého vepřového a hovězího masa
·
1 rohlík
·
Cca 100 ml
mléka 0,5 % tuku
·
120 g
čerstvých lesních hub
·
1 vejce
·
2 střední
cibule
·
30 g
strouhanky
·
Čerstvé
tymiánové větvičky
·
Hrst
čerstvé česnekové trávy nebo medvědího česneku
·
Sůl, pepř
Postup
- Houby a 1 cibuli
nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik,
aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy
pustí. Společně na sucho restujeme
na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.
- Než se nám
orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme
maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle
potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě.
Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
- Maso rozložíme a
naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, osolíme.
- Na maso
navrstvíme připravenou směs.
- Roládu zavineme,
upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou
jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.
- Dusíme cca 45
minut. Pak roládu vyjmeme, a na grilujeme v troubě, aby maso dostalo
barvu.
Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám
zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.