Houby na kyselo

Suroviny
·         Nálev na zavařování okurek, hub a zeleniny
·         Malé, tvrdé, čerstvé houby (pouze hlavičky)
·         Bobkový list, hořčičné semínko, nové koření, pepř celý
Postup
1.       Uvaříme si nálev podle receptu „Nálev na zavařování okurek, hub a zeleniny“.
2.       Houby, očistíme, umyjeme a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti. Nejmenší houby nekrájíme.
3.       Nakrájené houby vložíme do vařící vody a necháme cca 1 minutu povařit. Přecedíme a propláchneme studenou vodou.
4.       Houby naplníme do sklenic (velikosti jako od přesnídávek). Do každé sklenice přidáme kousek bobkového listu, 1 nové koření, 1 pepř a špetku hořčičného semínka.

5.       Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při teplotě 80 – 85 ºC.