Suroviny
- Okurky
- Mrkev, cibule, křen, kopr
- Nové koření, celý pepř, hřebíček, bobkový list, hořčičné semínko
- 3,8 l vod
- 1,2, l octa (8%)
- 160 g soli
- 300 g cukru
- 50 tablet sacharinu
1. Všechny suroviny na nálev promícháme a důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme si ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.
Okurrky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do
sklenice. Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a
koření:
·
3 kolečka mrkve
·
3 kolečka cibule
·
2 kolečka křenu
·
3 nová koření
·
3 pepře
·
2 hřebíčky
·
¼ lžičky hořčičného semínka
·
Kousek bobkového listu a kopru
4.
Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a
sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.