Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
·
1 kaki
·
1 mandarinka
·
2 lžičky zavařených brusinek
·
Sůl, pepř
·
40 g parmezánu
Postup
1.
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Kaki oloupeme nakrájím na plátky a na sucho opečeme na
pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu
zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z
pánve.
3.
Na stejné pánvi opečeme
oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho,
aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.
4.
Na stejné pánvi orestujeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme
nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.
5.
Do
pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené
brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty.
Tip
Podáváme s rýží nebo
se zeleninovým salátem.