Nutrie na "smetaně"

Počet porcí
5

Doba přípravy
1,5 hodiny

Suroviny
·         Hřbet a žebra z nutrie
·         1 cibule
·         2 dcl nízkotučného mléka
·         Hladká mouka, cca 2 lžíce
·         Sůl, bobkový list, nové koření, 1 lžička sladké papriky
Postup
1.       Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut.
2.       Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme. Maso obereme a necháme stranou.
3.       Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Tip

Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem. Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku.