Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
1,5
hodiny
|
Suroviny
·
Hřbet a žebra z nutrie
·
1 cibule
·
2 dcl nízkotučného mléka
·
Hladká mouka, cca 2 lžíce
·
Sůl, bobkový list, nové koření, 1 lžička sladké
papriky
Postup
1.
Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce,
přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45
minut.
2.
Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme.
Maso obereme a necháme stranou.
3.
Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou
rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso
vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Tip
Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem. Omáčka je
lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku.