Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
1,5
hodiny
|
Suroviny
·
Vykostěná žebra z nutrie
·
Hrst špenátových listů
·
2 rohlíky
·
2 vejce
·
50 ml nízkotučného mléka
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Nejprve vykostíme žebra. Vzniknou nám 2 plátky
masa. Maso rozklepeme na co největší, tenké plátky. Osolíme a opepříme.
2.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a
navlhčíme mlékem. Přidáme 2 celá vejce, nakrájený špenát, sůl a pepř. Vše
důkladně promícháme.
3.
Na každý plátek masa doprostřed navrstvíme připravenou nádivku.
Okraje masa zvedneme směrem do středu (vznikne tvar podobný měšci) a upevníme
párátky. Nádivka během pečení zvětší svůj objem, proto při upevňování párátek
necháme dostatek volného prostoru, aby se nám roládka při pečení neroztrhla a
nádivka nevytekla.
4.
Obě roládky vložíme do pekáče nebo do zapékacích
misek, podlijeme vodou a pečeme zakryté na nejvyšší teplotu cca 0,5 hodiny.
Potom odkryjeme a pečeme ještě asi 0,5 hodiny, aby maso změklo a zezlátlo.
Tip
Celé jídlo můžeme připravit i z králíka. Podáváme s bramborem,
bramborovou kaší, šťouchaným bramborem a zeleninou.