Roládky z nutrie s nádivkou

Počet porcí
2

Doba přípravy
1,5 hodiny

Suroviny
·         Vykostěná žebra z nutrie
·         Hrst špenátových listů
·         2 rohlíky
·         2 vejce
·         50 ml nízkotučného mléka
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Nejprve vykostíme žebra. Vzniknou nám 2 plátky masa. Maso rozklepeme na co největší, tenké plátky. Osolíme a opepříme.
2.       Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a navlhčíme mlékem. Přidáme 2 celá vejce, nakrájený špenát, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
3.       Na každý plátek masa doprostřed navrstvíme připravenou nádivku. Okraje masa zvedneme směrem do středu (vznikne tvar podobný měšci) a upevníme párátky. Nádivka během pečení zvětší svůj objem, proto při upevňování párátek necháme dostatek volného prostoru, aby se nám roládka při pečení neroztrhla a nádivka nevytekla.
4.       Obě roládky vložíme do pekáče nebo do zapékacích misek, podlijeme vodou a pečeme zakryté na nejvyšší teplotu cca 0,5 hodiny. Potom odkryjeme a pečeme ještě asi 0,5 hodiny, aby maso změklo a zezlátlo.
Tip
Celé jídlo můžeme připravit i z králíka. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, šťouchaným bramborem a zeleninou.