| 
   
Počet
  porcí 
 | 
  
   
4 
 | 
  
   | 
  
   
Doba
  přípravy 
 | 
  
   
20
  minut 
 | 
 
Suroviny
·        
500 g hlávkového zelí
·        
100 g mrkve
·        
1 cibule
·        
2 lžíce 12% zakysané smetany
·        
2 lžíce nízkotučného jogurtu
·        
0,5 lžičky kmínu
·        
Šťáva z ½ citronu
·        
1 lžička cukru
·        
Sůl, pepř
Postup
1.      
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém
struhadle nebo nakrájíme na nudličky. 
2.      
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně
promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
3.      
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou
smetanu a opět promícháme. 
4.      
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň
2 hodiny.
Tip
Podáváme jako přílohu
k pečenému masu nebo k řízkům.
