Houbová omáčka z kyselých hub s hovězím masem

Počet porcí
2

Doba přípravy
2 hodiny


Suroviny
·         250 g libového hovězího masa
·         150 g sterilovaných kyselých hub
·         100 ml nízkotučného mléka
·         1 lžíce hladké mouky
·         1 menší cibule
·         Vývar
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
2.       Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.
3.       Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.