Grilovaná cuketa a dýně

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         300 g dýně hokaido
·         300 g cukety
·         Sůl, pepř, sušený mletý zázvor, směs bylinek
Postup
1.       Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.
2.       Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
3.       Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
4.       Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.
5
Tip
Servírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.