Ovesná kaše

Počet porcí
1

Doba přípravy
10 minut


Suroviny
·         200 ml nízkotučného mléka
·         30 g mletých ovesných vloček
·         1 banán
·         Ovoce na ozdobu (maliny, jahody)
·         Cukr nebo med
·         Sůl
Postup                                                                             
1.       Ovesné vločky zalijeme mlékem, osolíme špetkou soli, přidáme na kolečka nakrájený banán. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme cca 2 minuty.
2.       Kaši dáme do misky, navrch přidáme ovoce a v případě potřeby osladíme medem nebo cukrem.
Tip
Kaši většinou není nutné doslazovat, protože je sladká po banánu. Místo ovoce na ozdobu můžeme použít třeba ořechy, mandle nebo kakao, skořici apod. Získáme tím mnoho různých variant a příchutí.