Dýňové rizoto s kuřecím masem

Počet porcí
4

Doba přípravy
1 hodina


Suroviny
·         500 g kuřecího masa bez kůže
·         600 g dýně
·         160 g arborio rýře
·         100 g nízkotučného taveného sýra
·         Vývar
·         Hrst jarní cibulky
·         Sůl, pepř
Postup
  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.
  2. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.
  4. Podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
  5. Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.