Kuře jako bažant

Počet porcí
2

Doba přípravy
1,5 hodiny

Suroviny
·         2 kuřecí stehna
·         1 střední cibule
·         5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, větvička rozmarýnu, sůl
·         1 lžíce hladké mouky
·         Vývar na podlévání
Postup
  1. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
  2. Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod grilem necháme zezlátnout.
  3. Z vývaru odstraníme přebytečný tuk, větvičku rozmarýnu a bobkový list.
  4. V trošce studeného vývaru rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme povařit. . Necháme povařit. Nakonec částečně rozmixujeme. Necedíme, malé kousky koření necháme v omáčce.
  5. Na talíř naservírujeme grilované kuřecí stehno a přidáme omáčku.
  
Tip
Omáčky neděláme velké množství, ztratila by chuť. Je to jen mírně zahuštěná šťáva. Příloha rýže nebo brambory a zelenina.