Dýně plněná mletým masem

Počet porcí
6

Doba přípravy
2 hodiny


Suroviny
·         3 menší dýně hokaido
·         700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
·         3 rohlíky
·         300 ml mléka 0,5 % tuku
·         120 g zelené, červené nebo žluté papriky
·         2 vejce
·         120 g cibule
·         60 g strouhanky
·         1 jarní cibulka
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Promícháme a v případě, že se část mléka nevsákla do rohlíků, tak přebytečné mléko slijeme. Přidáme mleté maso.
2.       Cibuli a papriku nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi. Přidáme k namočeným rohlíkům a masu.
3.       Jarní cibulku nakrájíme a přidáme do směsi.  Nakonec přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně promícháme.
4.    Dýně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme měkký vnitřek. Dýni naplníme směsí a pečeme na plech vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 200 ºC cca 45 minut.