Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
·
130 g mrkve
·
80 g cibule
·
220 g červené papriky
·
140 g vařených brambor
·
160 g rajčat
·
Provensálské bylinky
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme
provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne.
2.
Do pekáčku naskládáme na tenké proužky
nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku,
na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata.
Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak,
aby bylo pokryté dno do výšky 2 -3 mm.
3.
Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby
zelenina změkla.
4.
Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na
multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC
a společně grilujeme cca 10 minut.