Houbová polévka s hráškem

Počet porcí
5

Doba přípravy
40 minut


Suroviny
·         200 g čerstvých hřibovitých hub
·         1 mrkev
·         1 konzerva sterilovaného hrášku ve slaném nálevu
·         Kousek pórku
·         1 lžíce hladké mouky
·         1 l vývaru
·         Bobkový list
·         Sůl
Postup
1.       Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do vývaru, přidáme bobkový list a vaříme cca 20 minut.
2.       Přidáme na kolečka nakrájený pórek, vaříme cca 5 minut.
3.       V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky, rozmícháme. Přidáme hrášek i s nálevem a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí, pokud je potřeba. Obvykle to není nutné, protože je slaný hrášek.