Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
40
minut
|
Suroviny
·
200 g čerstvých hřibovitých hub
·
1 mrkev
·
1 konzerva sterilovaného hrášku ve slaném nálevu
·
Kousek pórku
·
1 lžíce hladké mouky
·
1 l vývaru
·
Bobkový list
·
Sůl
Postup
1.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do vývaru, přidáme bobkový list
a vaříme cca 20 minut.
2.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek, vaříme cca 5
minut.
3.
V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky,
rozmícháme. Přidáme hrášek i s nálevem a ještě asi 5 minut povaříme.
Dochutíme solí, pokud je potřeba. Obvykle to není nutné, protože je slaný
hrášek.