Počet
porcí
|
3
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny na masovou
část
·
600 g kuřecího masa bez kosti a kůže
·
100 g cibule
·
100 g pórku
·
100 ml vývaru
·
200 ml kokosového mléka
·
Curry, sůl, pepř, chilli
Postup
1. Maso
nakrájíme na kostičky, cibuli a pórek na drobno.
2. Na
nepřilnavé pánvi na sucho bez tuku orestujeme maso a cibuli.
3. Podlijeme
vývarem, přidáme koření a povaříme.
4. Přidáme
pórek a kokosové mléko. Společně vaříme ještě asi 5 minut.
Suroviny na čočkový
dhal
·
100 g červené čočky
·
250 ml vody
·
100 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř. chilli
Postup
1. Čočku namočíme
do vody a necháme namočenou alespoň 0,5 hodiny, ale může být klidně do druhého
dne.
2. Přidáme
koření a kokosové mléko a vaříme tak dlouho až vznikne hustá kaše.
Suroviny na curry
brambory
·
250 g brambor
·
100 g cibule
·
50 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř. chilli
Postup
1. Brambory
oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 1x 1 cm. Cibuli nakrájíme na drobno. Rozložíme na pekáček, který jsme vytřeli
olejem. Stačí 2 – 3 kapky. Posypeme kořením. Vložíme do trouby a pečeme na
střední teplotu až povrch lehce zezlátne.
2. Brambory polijeme
kokosovým mlékem, promícháme a pečeme ještě cca 10 minut.
Suroviny na curry mrkev
·
250 g mrkve
·
50 g cibule
·
Sůl, curry, pepř, chilli
·
50 ml kokosového mléka
·
Vývar
Postup
1. Mrkev očistíme,
nakrájíme na kolečka, cibuli na drobno.
2. Přidáme
koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až mrkev změkne. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby
tak, aby se mrkev nepřipálila. Mrkev se má dusit na malém množství tekutiny,
nikoliv vařit.
3. Nakonec
přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotová mrkev je hustá, bez tekutiny.
Suroviny na curry fazolky
·
250 g zelených fazolek
·
50 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř, chilli
·
Vývar
Postup
1. Fazolky
nakrájíme na 5 cm kousky, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až
fazolky změknou. nakrájíme na drobno. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby
tak, aby se fazolky nepřipálily. Fazolky se mají dusit na malém množství tekutiny,
nikoliv vařit.
4. Nakonec
přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotové fazolky jsou
husté, bez tekutiny.
Servírování
Jako
přílohu podáváme vařenou rýži. Na stůl servírujeme každou část pokrmu v samostatné
misce. Z misek si každý sám nabere
na svůj talíř podle chuti.