Filet z candáta s nivovým rizotem

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         400 g filetů z candáta
·         100 g rýže arborio
·         80 g pórku
·         50 g nivy
·         Vývar
·         Sůl, kmín, petržel kudrnka
Postup
1.       Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.
2.       Rýži nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.
3.       Když je rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.
4.       Nastrouháme nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dojít, než upečeme candáta.
5.       Filety restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty.
6.       Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.