Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
400 g
filetů z candáta
·
100 g rýže
arborio
·
80 g pórku
·
50 g nivy
·
Vývar
·
Sůl, kmín,
petržel kudrnka
Postup
1.
Candáta
osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.
2.
Rýži
nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během
vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.
3.
Když je
rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno
nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.
4.
Nastrouháme
nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme
dojít, než upečeme candáta.
5.
Filety
restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty.
6.
Na talíř
naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.