Počet
porcí
|
8
|
|
Doba
přípravy
|
3
hodiny
|
Suroviny
·
1 slepice
·
1 velká mrkev
·
1 velká petržel
·
Hrst rýžových nudlí
·
Bylinky – pažitka, petrželka, libeček, pórek
·
Sůl, bobkový list
Postup
1.
Slepici dáme vařit s bobkovým listem a se
solí, nejlépe do tlakového hrnce.
2.
Z uvařené slepice obereme maso, které
nakrájíme na malé kousky. Z vývaru odstraníme všechen tuk.
3.
Do vývaru nakrájíme na kolečka mrkev a petržel a
vaříme, až zelenina změkne. Jakmile je zelenina hotová, vrátíme do vývaru maso
a přivedeme k varu.
4.
Přidáme rýžové nudle a vaříme podle návodu.
Nakonec do polévky přidáme bylinky.