Slepičí polévka s rýžovými nudlemi

Počet porcí
8

Doba přípravy
3 hodiny


Suroviny
·         1 slepice
·         1 velká mrkev
·         1 velká petržel
·         Hrst rýžových nudlí
·         Bylinky – pažitka, petrželka, libeček, pórek
·         Sůl, bobkový list
Postup
1.       Slepici dáme vařit s bobkovým listem a se solí, nejlépe do tlakového hrnce.
2.       Z uvařené slepice obereme maso, které nakrájíme na malé kousky. Z vývaru odstraníme všechen tuk.
3.       Do vývaru nakrájíme na kolečka mrkev a petržel a vaříme, až zelenina změkne. Jakmile je zelenina hotová, vrátíme do vývaru maso a přivedeme k varu.
4.       Přidáme rýžové nudle a vaříme podle návodu. Nakonec do polévky přidáme bylinky.