Počet
porcí
|
4
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
2 vepřové panenky
·
1 balení listového těsta
·
200 g kuřecí šunkové slaniny (20%tuku)
·
4 větvičky rozmarýnu
·
1 vejce
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Panenky rozkrojíme na poloviny. Špičky odkrojíme
tak, aby nám vznikly špalíky masa na obou koncích stejně vysoké. Osolíme a
opepříme. Rozpálíme litinovou pánev a na sucho panenku necháme ze všech stran zprudka
zatáhnout. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
2.
Listové těsto rozválíme na co nejtenčí plát.
Rozřízneme na čtyři díly. Na každý díl doprostřed rozložíme na tenko nakrájenou
slaninu. Na slaninu položíme větvičku tymiánu, a nakonec vychladlou panenku.
Vše důkladně zabalíme do těsta. Těsto by mělo těsně přiléhat k náplni a
nemělo by nikde mít díry.
3.
Balíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě
na pečícím papíru nejprve 5 minut a 220 ºC
a potom 20 – 25 minut na 180 ºC.
4.
Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou
zeleninou.