Vepřová panenka Wellington

Počet porcí
4

Doba přípravy
1 hodina


Suroviny
·         2 vepřové panenky
·         1 balení listového těsta
·         200 g kuřecí šunkové slaniny (20%tuku)
·         4 větvičky rozmarýnu
·         1 vejce
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Panenky rozkrojíme na poloviny. Špičky odkrojíme tak, aby nám vznikly špalíky masa na obou koncích stejně vysoké. Osolíme a opepříme. Rozpálíme litinovou pánev a na sucho panenku necháme ze všech stran zprudka zatáhnout. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
2.       Listové těsto rozválíme na co nejtenčí plát. Rozřízneme na čtyři díly. Na každý díl doprostřed rozložíme na tenko nakrájenou slaninu. Na slaninu položíme větvičku tymiánu, a nakonec vychladlou panenku. Vše důkladně zabalíme do těsta. Těsto by mělo těsně přiléhat k náplni a nemělo by nikde mít díry.
3.       Balíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě na pečícím papíru nejprve 5 minut a 220 ºC a potom 20 – 25 minut na 180 ºC.
4.       Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.