Těstoviny s kuřecím masem, hříbky a sýrem

Počet porcí
2

Doba přípravy
1 hodina


Suroviny
·         250 g kuřecích prsních řízků bez kůže
·         200 g vařených těstovin
·         60 g nivy
·         20 g parmezánu
·         200 g malých čerstvých hříbků nebo směsi lesních hub
·         1 jarní cibulka
·         50 ml nízkotučného mléka
·         10 cherry rajčátek
·         Několik větviček čerstvého oregana
·         Bobkový list
·         1 lžička sušeného zázvoru (koření)
·         Sůl
·         Vývar na podlévání
Postup
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme zázvorem a necháme odležet.
  2. Houby nakrájíme na plátky.
  3. Na suché, nepřilnavé pánvi opečeme maso a odložíme stranou.
  4. Na stejnou pánev dáme nakrájené houby a bobkový list, mírně podlijeme vývarem a vaříme. Během vaření mícháme a podle potřeby podléváme dalším vývarem. Na konci vaření by na pánvi mělo zbýt pouze velmi malé množství vývaru, cca 50 ml.
  5. Když jsou houby vařené, přidáme nakrájenou cibulku a lístky oregana. Podlijeme mlékem a necháme přejít varem.
  6. Přidáme vařené těstoviny, maso, nastrouhanou nivu a společně prohřejeme.
  7. Na další pánvi nasucho opečeme rajčátka.
  8. Těstoviny naservírujeme na talíř, přidáme rajčata a navrch nastrouháme parmezán.