Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
250 g kuřecích prsních řízků bez kůže
·
200 g vařených těstovin
·
60 g nivy
·
20 g parmezánu
·
200 g malých čerstvých hříbků nebo směsi
lesních hub
·
1 jarní cibulka
·
50 ml nízkotučného mléka
·
10 cherry rajčátek
·
Několik větviček čerstvého oregana
·
Bobkový list
·
1 lžička sušeného zázvoru (koření)
·
Sůl
·
Vývar na podlévání
Postup
- Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme zázvorem a necháme
odležet.
- Houby nakrájíme na plátky.
- Na suché, nepřilnavé pánvi opečeme maso a
odložíme stranou.
- Na stejnou pánev dáme nakrájené houby a
bobkový list, mírně podlijeme vývarem a vaříme. Během vaření mícháme a
podle potřeby podléváme dalším vývarem. Na konci vaření by na pánvi mělo
zbýt pouze velmi malé množství vývaru, cca 50 ml.
- Když jsou houby vařené, přidáme nakrájenou
cibulku a lístky oregana. Podlijeme mlékem a necháme přejít varem.
- Přidáme vařené těstoviny, maso, nastrouhanou
nivu a společně prohřejeme.
- Na další pánvi nasucho opečeme rajčátka.
- Těstoviny naservírujeme na talíř, přidáme
rajčata a navrch nastrouháme parmezán.