Siven na pomerančích

Počet porcí
2

Doba přípravy
1 hodina


Suroviny
·         2 ks sivena amerického
·         1 velký pomeranč
·         2 lžíce nasekaných bylinek – pažitka, jarní cibulka a oregano
·         Sůl, bílý pepř
Postup
1.       Siveny vykucháme a pečlivě očistíme, abychom je zbavili veškerého slizu.
2.       Rybu osolíme a opepříme z vnější i vnitřní strany.
3.       Pomeranč omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme do ryb.
4.       Na pekáč kápneme kapku rostlinného oleje a papírovou utěrkou rozetřeme po celém dně.
5.       Ryby vložíme do pekáče a nepřikryté pečeme v troubě při 200 ºC.
6.       Na talíři posypeme ryby jemně nasekanými bylinkami.
Tip
Servírujeme s bramborovou kaší, sterilovanou kukuřicí a se skládaným salátem, na kterém je oproti základnímu receptu navíc pomeranč a několik kuliček hroznového vína.