Krůtí čína s mandlemi

Počet porcí
3

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         400 g krůtího masa
·         30 g solamylu
·         20 g sójové omáčky (Japanese premium)
·         5 g rýžového octa
·         5 g cukru
·         10 g bílého vína
·         50 g mrkve
·         80 g cibule
·         60 g pórku
·         30 g loupaných nesolených mandlí natural
·         60 g sterilovaných bambusových výhonků
·         2 dcl kuřecího vývaru
·         Sůl
Postup
1.       Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky. Přidáme špetku soli, solamyl, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a víno. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Zatím si připravíme zeleninu.
2.       Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Bambusové výhonky vyjmeme z nálevu a pokud jsou větší, také nakrájíme na jemno.
3.       Rozpálíme nepřilnavou pánev (bez použití oleje), odleželé maso rozprostřeme po celém dně pánve a necháme zprudka opékat. Nemícháme. Když je maso na spodní straně opečené, opatrně otočíme a znovu bez míchání opékáme do zlatova. Teprve potom maso zamícháme, slepené kousky oddělíme a dopečeme tak, aby maso bylo ze všech stran do zlatova.  Maso vyjmeme z pánve a uchováme na teple.
4.       Na stejné pánvi, ve které jsme opekli maso, opečeme cibuli a mrkev, celkem cca 2 minuty.  
5.       Přidáme pórek, bambus a mandle a opékáme zase cca 2 minuty.
6.       Přilijeme vývar a povaříme opět cca 2 minuty.
7.       Nakonec do směsi vrátíme maso a redukujeme, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Pokud je potřeba, osolíme
8.       Servírujeme s jasmínovou rýží.

Tip
Stejným způsobem můžeme připravit i maso kuřecí nebo libové vepřové nebo hovězí. Maso vepřové nebo hovězí je lepší marinovat do druhého dne.