Počet
porcí
|
3
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
400 g krůtího masa
·
30 g solamylu
·
20 g sójové omáčky (Japanese premium)
·
5 g rýžového octa
·
5 g cukru
·
10 g bílého vína
·
50 g mrkve
·
80 g cibule
·
60 g pórku
·
30 g loupaných nesolených mandlí natural
·
60 g sterilovaných bambusových výhonků
·
2 dcl kuřecího vývaru
·
Sůl
Postup
1.
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky. Přidáme
špetku soli, solamyl, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a víno. Vše dobře
promícháme a necháme odležet. Zatím si připravíme zeleninu.
2.
Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké
proužky. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Bambusové výhonky vyjmeme
z nálevu a pokud jsou větší, také nakrájíme na jemno.
3.
Rozpálíme nepřilnavou pánev (bez použití oleje),
odleželé maso rozprostřeme po celém dně pánve a necháme zprudka opékat.
Nemícháme. Když je maso na spodní straně opečené, opatrně otočíme a znovu bez
míchání opékáme do zlatova. Teprve potom maso zamícháme, slepené kousky
oddělíme a dopečeme tak, aby maso bylo ze všech stran do zlatova. Maso vyjmeme z pánve a uchováme na
teple.
4.
Na stejné pánvi, ve které jsme opekli maso, opečeme
cibuli a mrkev, celkem cca 2 minuty.
5.
Přidáme pórek, bambus a mandle a opékáme zase
cca 2 minuty.
6.
Přilijeme vývar a povaříme opět cca 2 minuty.
7.
Nakonec do směsi vrátíme maso a redukujeme,
dokud nedosáhneme požadované konzistence. Pokud je potřeba, osolíme
8.
Servírujeme s jasmínovou rýží.
Tip
Stejným způsobem můžeme připravit i maso kuřecí nebo libové
vepřové nebo hovězí. Maso vepřové nebo hovězí je lepší marinovat do druhého
dne.