Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
15
minut
|
Suroviny
·
1 prsa z pečeného kuřete (pečené v PH)
·
Výpek z kuřete
·
1 mrkev
·
1 petržel
·
1 lžička hladké mouky
·
1 dcl mléka
·
Muškátový květ
·
Petrželová nať
·
Sůl
Postup
1.
Výpek z kuřete necháme vychladnout a z povrchu
odstraníme všechen tuk. Rozředíme vodou tak, aby bylo dost na 2 porce polévky. Dáme
vařit.
2.
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a
přilijeme do vroucí polévky. Dobře rozmícháme. Dochutíme muškátovým květem a
necháme na sporáku lehce probublávat.
3.
Mrkev a petržel očistíme, nastrouháme na hrubším
struhadle a na nepřilnavé pánvi bez použití tuku lehce orestujeme, aby zelenina
získala zlatavou barvu a rozvoněla se.
4.
Orestovanou zeleninu vložíme do středu talíře, na
zeleninu položíme na plátky nakrájená kuřecí prsa bez kůže. Na dno talíře
nasypeme trochu petrželové natě.
5.
Takto připravené talíře servírujeme a horkou polévkou
zalijeme až na stole.
Tip
Tuto polévku dělám, když peču celé kuře, které je pro 2 strávníky
velké. Zužitkuji tak i výpek z kuřete, který jinak nejíme, protože obsahuje
příliš velké množství tuku.