Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
15
minut
|
Suroviny
·
0,5 l vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
·
0,5 l nízkotučného mléka
·
50 g taveného nízkotučného sýra
·
50 g 20% eidamu
·
100 g tofu natural
·
0,5 lžičky mletého kmínu
·
0,5 lžičky sezamového semínka
·
200 g mraženého nebo čerstvého zeleného hrášku
0,5 lžičky kurkumy
0,5 lžičky kurkumy
Postup
1.
Vývar přivedeme k varu, přidáme mléko, kurkumu a
hrášek na mírném ohni necháme probublávat.
2.
Zatímco vaříme vývar s mlékem nastrouháme
na hrubém struhadle eidam a tavený sýr nakrájíme na kostičky.
3.
Tofu vyjmeme z obalu a vymačkáme
přebytečnou tekutinu. Nakrájíme na kostičky. Posypeme mletým kmínem a sezamovým
semínkem. Promícháme, a na nepřilnavé pánvi, bez použití oleje zprudka opečeme.
4.
Do polévky vmícháme oba sýry a na velmi mírné
teplotě, nejlépe těsně pod bodem varu, mícháme tak dlouho až se sýr rozpustí a
polévku zahustí.
5.
Polévku naservírujeme na talíře a navrch
posypeme opečeným tofu.