Citrónový candát filet s krémovým rissotem

Počet porcí
2

Doba přípravy
45 minut


Suroviny na rybu
·         400 g filetů z candáta s kůží
·         Citrónové koření na rybu (citron, sůl, pepř)
Suroviny na risotto
·         120 g rýže Arborio
·         0,5 kostky kuřecího bujónu Mammita
·         Citrónové koření na rybu (citron, sůl, pepř)
·         Kůra z ½ citrónu
·         50 g sýra Ring tavený sýr light
·         50 g Eidamu 20%
·         Bylinky na ozdobu (petrželová nať, pažitka)
·         Kolečka citrónu na servírování

Postup
1.       Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto.
2.       Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové koření, kuřecí bujón, nastrouhanou citrónovou kůru a trochu vody. Vaříme, a při vaření často mícháme. Postupně podléváme teplou vodou tak, aby se rissoto vařilo vždy v malém množství vody.
3.       Když je rýže měkká, naposledy podlijeme tak, aby rýže byla cca z poloviny potopená. Zmírníme teplotu, aby se rýže dál nevařila, pouze se udržovala horká. Do rissota přidáme tavený sýr a nastrouhaný eidam. Důkladně rozmícháme, až se všechen sýr rozpustí.
4.       Hrnec přiklopíme poklicí, vypneme sporák a necháme rýži dojít. Mezi tím si upečeme rybu.
5.       Filety vložíme na nepřilnavou rozpálenou pánev nejprve kůží dolů. Na pečení nepotřebujeme žádný tuk. Opékáme po obou stranách do růžova. Trvá to jen pár minut. Ryba se propeče rychle.
6.       Na talíř naservírujeme rissoto, navrch položíme upečené filety, vedle na tenko nakrájená kolečka citrónu, a nakonec posypeme trochou nasekané petrželové natě a pažitky.