Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
45
minut
|
Suroviny
·
750 g očištění hokaidó dýně
·
100 g mrkve
·
Cca 1 dcl nízkotučného mléka
·
Sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
1.
Dýni rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme.
Nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
2.
Vaříme do měkka v parním hrnci nebo na
sporáku v sítku, přikryté poklicí. Po uvaření přidáme podle chuti sůl,
pepř a muškátový oříšek.
3.
Mléko ohřejeme a po troškách přidáváme během mixování
do kaše tak, abychom dosáhli požadované hustoty.
Tip
Dýni nikdy nevařte ve vodě. Nasákne moc vody a kaše je řídká
a bez chuti. S muškátovým oříškem opatrně, je dost aromatický, stačí
nastrouhat malý kousíček.
Dýňovou kaši servírujeme jako přílohu k masu, ale je
dobrá i v kombinaci s dušenou zeleninou nebo s naklíčenými mungo
fazolemi.