Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

Počet porcí
4

Doba přípravy
45 minut


Suroviny
·         750 g očištění hokaidó dýně
·         100 g mrkve
·         Cca 1 dcl nízkotučného mléka
·         Sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup
1.       Dýni rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme. Nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
2.       Vaříme do měkka v parním hrnci nebo na sporáku v sítku, přikryté poklicí. Po uvaření přidáme podle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek.
3.       Mléko ohřejeme a po troškách přidáváme během mixování do kaše tak, abychom dosáhli požadované hustoty.  
Tip
Dýni nikdy nevařte ve vodě. Nasákne moc vody a kaše je řídká a bez chuti. S muškátovým oříškem opatrně, je dost aromatický, stačí nastrouhat malý kousíček.
Dýňovou kaši servírujeme jako přílohu k masu, ale je dobrá i v kombinaci s dušenou zeleninou nebo s naklíčenými mungo fazolemi.