Počet
porcí
|
6
- 8
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
750 g očištěné dýně hokkaido
·
2 l vody
·
450 g kuřecího masa bez kosti a kůže
·
0,5 l kokosového mléka (coconut for
professionals Alpro)
·
15 g solamylu
·
30 g hladké mouky
·
200 g mrkve
·
100 g pórku
·
20 g slunečnicových semínek
·
50 g mandlí natural
·
Polévkové koření (podravka)
·
Chilli koření
·
Curry koření
·
Sůl
Postup
1.
Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni
hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme si další suroviny.
2.
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky,
přidáme 1 lžičku kokosového mléka, solamyl, špetku chilly koření, 0,5 lžičky
curry koření a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme marinovat.
3.
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky.
4.
Mandle a slunečnicová semínka opražíme na sucho
na pánvi.
5.
Do uvařené dýně vmícháme mouku a vše do hladka
rozmixujeme.
6.
Rozmixovanou polévku přivedeme k varu,
přidáme 2 lžičky curry koření, podle chuti podravku, chilli koření a sůl.
Přilijeme kokosové mléko a přidáme mrkev. Vaříme až mrkev změkne.
7.
Zatím co se polévka vaří opečeme na sucho na
nepřilnavé pánvi maso. Na pánev vkládáme jednotlivé plátky masa tak, aby se
neslepily. Opékáme zprudka z obou stran do zlatova. Hotové maso uchováme
na teple.
8.
Nakonec do polévky přidáme pórek, který už jen
necháme přejít varem cca 1 minutu.
9.
Polévku naservírujeme na talíře, do středu
každého talíře naskládáme opečené plátky masa a posypeme opraženými mandlemi a
slunečnicovými semínky.
Tip
Polévku podáváme jako samostatné jídlo nebo v kombinaci
s lehkým hlavním chodem.