Losos s koprovou omáčkou

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         400 g filetů z lososa s kůží
·         150 ml nízkotučného mléka
·         10 g hladké mouky
·         2 lžíce nasekaného kopru
·         ½ citrónu
·         Saláty na přílohu
·         Sůl
·         Citrónový pepř
Postup
1.       Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.
2.       V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.
3.       Servírujeme s různými druhy salátů (polníček, dubáček  a kadeřávek) a s na plátky nakrájeným citrónem.