Mrkev s vepřovým masem PH


Suroviny
·         200 g cibule
·         1 kg mrkve
·         600 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
·         2 kostky kuřecího bujónu Mammita
·         15 g hladké mouky
·         Kmín
·         Sůl
Postup
1.       Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev na kolečka.
2.       Mrkev a cibuli vložíme do pomalého hrnce, přidáme ve 2 lžících vody rozpuštěný bujón, kmín a sůl. Pomalíme 2 hodin na L.
3.       Maso nakrájíme na kostky, přidáme do pomalého hrnce, promícháme a pomalíme další 2 hodiny na L.
4.       Po čtyřech hodinách rozmícháme mouku ve dvou lžících vody, přidáme do hrnce a dobře promícháme. Pomalíme ještě 2 hodiny na L.

Tip
Doba pomalení závisí na typu hrnce a na velikosti nakrájené mrkve a masa. Uvedené časy jsou orientační.