·
50 g cibule
·
150 g kuřecí šunkové slaniny (DZ Klatovy obsah
tuku 11 g/100g)
·
200 g prsních nebo stehenních řízků bez kůže
·
100 g pórku
·
5 velkých stroužků česneku
·
100 ml kuřecího vývaru
·
200 ml krémové Ramy na vaření (7% tuku)
·
1 lžička solamylu
·
Sůl
Postup
1. Maso
nakrájíme na velmi jemné plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso vložíme
do misky přidáme polovinu česneku a solamyl. Důkladně promícháme a necháme
odležet, než si připravíme další suroviny.
2. Slaninu
nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a pórek na proužky.
3. Dáme
podle návodu vařit těstoviny.
4. Rozpálíme
pánev s nepřilnavým povrchem. Na rozpálenou pánev pokládáme jednotlivé
kousky masa a opékáme z obou stran do zlatova. Na opékání není potřena
žádný olej.
5. Upečené
maso vyjmeme a uchováme na teple. Do pánve vložíme slaninu, počkáme až pustí
trochu tuku. Pak přidáme cibuli a česnek. Opékáme do růžova.
6. Podlijeme
vývarem. Když se směs začne vařit přilijeme ramu.
7. Jakmile
se rama začne vařit, přidáme pórek a po 2 minutách můžeme servírovat.
Tip
Na talíř
naservírujeme těstoviny, na ně nalijeme omáčku a navrch přidáme maso.