Penne ala Carbonara


·         50 g cibule
·         150 g kuřecí šunkové slaniny (DZ Klatovy obsah tuku 11 g/100g)
·         200 g prsních nebo stehenních řízků bez kůže
·         100 g pórku
·         5 velkých stroužků česneku
·         100 ml kuřecího vývaru
·         200 ml krémové Ramy na vaření (7% tuku)
·         1 lžička solamylu
·         Sůl

Postup
1.       Maso nakrájíme na velmi jemné plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso vložíme do misky přidáme polovinu česneku a solamyl. Důkladně promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.   
2.       Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a pórek na proužky.
3.       Dáme podle návodu vařit těstoviny.
4.       Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem. Na rozpálenou pánev pokládáme jednotlivé kousky masa a opékáme z obou stran do zlatova. Na opékání není potřena žádný olej.
5.       Upečené maso vyjmeme a uchováme na teple. Do pánve vložíme slaninu, počkáme až pustí trochu tuku. Pak přidáme cibuli a česnek. Opékáme do růžova.
6.       Podlijeme vývarem. Když se směs začne vařit přilijeme ramu.
7.       Jakmile se rama začne vařit, přidáme pórek a po 2 minutách můžeme servírovat.

Tip
Na talíř naservírujeme těstoviny, na ně nalijeme omáčku a navrch přidáme maso.