Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem

Počet porcí
2

Doba přípravy
45 minut


Suroviny na kaši
·         500 g očištěné dýně
·         1 lžička nastrouhaného zázvoru
·         Špetka muškátového oříšku
·         Několik větviček čerstvé bazalky
·         100 ml nízkotučného mléka
·         sůl
Suroviny na hrách
·         50 g loupaného hrachu
·         Hrst čerstvé máty (nebo 1 lžička sušené máty)
·         sůl
Suroviny na kroupy
·         50 g ječných krup
·         Hrst čerstvého medvědího česneku (nebo 1 lžička sušeného)
·         sůl
Suroviny na rybu
·         500 g filetů z mořské štiky
·         1 lžička citronového pepře
·         sůl
Postup
1.       Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu, než si připravíme přílohy.
2.       Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do měkka.
3.       Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou.
4.       Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
5.       Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.
6.       Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.
7.       Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.