počet porcí: 2 Doba přípravy 1 hodina
Suroviny:
- 350 g krůtího masa ze stehen, bez kosti a kůže
- 1 střední cibule
- 2 lžíce měkkého tvarohu
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- sladká paprika, kmín, sůl
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar na podlévání
- vařené široké nudle jako příloha
Postup:
- Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.
- Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.
- Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.